tisdag 31 mars 2015

Bittan

Nu är Bittans svans i stort sett läkt och hon har inget bandage på. Bästa med allt är att hon slipper dumstruten och kan vara tillsammans med sina kompisar.


Jonas har lämnat ner Scooter och Selma för lite semester. De ska vara här ca 1 mån för lite drillning. Härligt när man har hundar som fungerar med i stort sett vilka andra hundar som kommer hit. Första kvällen var det trångt i soffan, och alla skulle vara hos mig. Tur att man är populär hos någon!


Stor debatt på nätet ang SSRK`s eventuella delning. Inför fullmäktige i Maj kommer det att läggas in motioner om en delning av SSRK. En spanielklubb och en retrieverklubb. Man kan egentligen undra varför man har haft retriever och spaniels i samma klubb. Vad jag vet så är det unikt i hundvärlden.
Vi får hoppas att vi kan bli våra egna och därmed jobba för våra spaniels respektive retrievers. Som det är nu så är det för mycket som styrs i SSRK av retrieverfolk. Inte så konstigt då de är i majoritet. Det speglar ju arbetet av raserna. Jag kan inte förstå varför man som en del spanielfolkt vill stanna kvar i denna stora koloss till klubb. Jag kan tänka mig att de är rädda för det nya och vet inte hur det ska bli i en ny spanielklubb.
I vårt grannland till väster om oss har de en spanielklubb och det fungerar alldeles utmärkt, trotts att de är mindre till antalet.
Nä se till så att vi får vår spanielklubb så de som har spaniels blir intresserade av att jobba med raser som står oss nära. Och att vi själva beslutar om utvecklingen av Spaniels inom de intresse områden som finns.
Jag kommer att hålla mina tummar för en delning! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar