torsdag 18 mars 2010

Hundträning

Idag har jag varit ute och tränat med hundarna. Jag var så sugen på att släppa Puch i kaninmarken. Bara tanken fick mig att rysa, längtan till barmark har varit stor och spänningen att få se en ny unghund i marken. Min nya lilla krigare Streamside´s Puch har "det" i sig, behandlar vinden bra, jobbar hårt och med lågt huvud för att finna den minsta vittring. Ja jag är förälskad igen!! Nu gäller det bara för mig att ta tillvara på den talangfulle hanen.
Scooter skötte sig bra och har blivit en utmärkt apportör. Jag skickade honom på långa blinda dirigeringar, han tog mina signaler och gick spikrakt ut 50m, det trodde jag inte för ett år sedan. Den som har och äger en spaniel vet hur svårt det är att skicka dem rakt ut 50m blint i en mark som de vill jaga i.
Moppe men trotjänare kan jag läsa som en bok i marken, jag vet i stort hur han lägger upp slagen. Vi har varit på många ställen och jagat jag och Moppe, han gör alltid sitt jobb det är inget snack om det.
Allan min wachtel fick några långa apporter som han med sin envishet klarade av. Det är rätt intressant att kolla på de olika raserna när de skall göra samma jobb.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar