tisdag 20 juli 2010

Streamside´s Puch

Så var det klart!

I helgen som gick startade jag Puch på vattenprovet i Fjugestad. Hade tänkt att vänta till provet i Halmstad 7 augusti, men eftersom Jörgen Andersson tog över domareskapet så tog jag tillfället i akt och startade. Ja hur gick det nu? Eftersom jag skriver här i min egen blogg så klarade han ju det galant, så nu är Puchen kvalifiserad för höstens fältprov.

Vi var i Fjugestad och skulle förkovra oss i de Brittiska spanielreglerna. Christian Dokken hade på eget iniativ ordnat dit Irländarna William och Aiden, jäkla vilka trevliga och possitiva domare de här grabbarna är. Christian har byggt upp en privat anläggning för spanieljakt, och med tillhörande pub.

Hela lördagen gick åt till att fördjupa sig i reglerna och många diskussioner klarlade hur man ser på olika saker. En sak som klargjordes för oss var. Ge alltid hunden så bra förutsättningar för att lyckas som möjligt, och att det är hur hunden jagar som är det absolut viktigaste för en spaniel.

En skrivning blev det sedan under eftermiddagen. 40 frågor skulle besvaras och endast 5 fel fick man ha. Detta provet får alla nya domare i Storbritannien göra innan de kommer i fråga att bli domare. Ja hur gick det nu för oss 18 som skrev provet? Ja det får vi veta om någon vecka när de blivit rättade i England.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar