lördag 11 december 2010

Streamside´s Puch

Efter en del pyssel så kom jag ut till Anders Carlssons gård. Anders hade mailat mig om att han ville ha lite hjälp med sin springer. Samtidigt så blev jag intresserad av Anders Hollänska stående fågelhund Drentsche patrijshond. Om jag inte är fel ute så är det en hund för rapphöns (patrijshond) Hunden är en korsning av Pointer och springerspaniel från början, och man kan se tydligt att det är springer i rasen. Ser ut som en stor springerspaniel av jaktblod. Anders var vänlig nog att upplåta sin mark för en "sväng" med min unghund Puch.
Fasan var det tänkt att vi skulle jaga. Puch har fått väldigt lite jakt och träning den sista tiden. Medvetet har jag sparat honom då jag inte vill stoppa in för mycket i hans unga huvud. Han har stor talang om jag själv får uttrycka det, och hans tid kommer, var så säker.
Vi startade utmed en energiskog. Puch gjorde ett utmärkt arbete i kantzonen och stötte en hare som jag fällde. Den unga springern tog löpan efter apport komandot och tog i stort haren i farten. Puch har aldrig varit i kontakt med hare så det gladde mig stort. En del hundar har det där lilla extra, och Puch är en av dem.
Under förmiddagen jagade min unga hane fint i marken. Två fasaner och en hare till hade vi fart på utan att det blev något fällt.
Den skjutna haren fick åka med mig hem och det gläder Tina och mig. En del köper diamanter och guld till sina kvinnor, jag skjuter harar till min Tina.

Nästa gång blir det en runda med Drentschen, och det vill jag inte missa.

Tack Anders för en trevlig förmiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar