söndag 27 februari 2011

Rävjakt Spannarp 20/2Här ovan ser ni resultatet av "vår" rävjakt på Spannarp. Erik Larsson bjöd in till rävjakt på Spannarp. 13 st förväntansfulla jägare mötte upp på gårdsplanen. Tre st drev på förmiddagen och tre på eftermiddagen tänkte Erik att vi skulle klara av.

I bilarna och upp i skogen för det första drevet. Vi stod på linje rakt igenom den lilla skogen. Hundarna som skulle göra jobbet bestod av spaniels och labradorer. Ganska snart så small det i passet bredvid, en ny smäll och ytterligare en. Min passgranne sköt dublé. Två rävar i första passet, inte dåligt. Själv såg jag mängder av vilt. Hararna passerade mig från alla håll, och många var de. Rådjur kom också i mitt pass.
Nytt drev. En räv var synlig hörde jag på radion. Jag stod tryckt mot en trädstam och såg när räven kom smygandes, väldigt försiktigt satte han ner sina tassar. Nu var han inne på 15m rakt framifrån, han stannade och anade att det vår något framför honom. Om jag inte skjuter nu så kommer han att kasta pang, han for upp i luften och försvann bort mot min Anders som sköt och räven for runt och iväg igen. Han var hårt träffad men lyckade ta sig till grytet som var i närheten. Konstigt att ingen passade vid grytet, vilket jag trodde. Grytjägare får ta över och avliva den skadade räven.
I nästa drev såg vi ingen räv men en massa rådjur och harar.

Nu var det ner till gården för att grilla korv. Det smakade härligt med lunch nu. En del pikar fick jag eftersom inte räven blev på pass, men det får man ta i det här gänget.

Nytt drev efter lunch. Nu skulle vi jaga i "parken". Här var en räv synlig men lyckade smita förbi oss.
Snabb omställning och vi passade av mot en energiskog. Anders som hade passet bredvid mig sade, här finns det säker räv idag. Självklart hade han rätt. Jag hörde hur det prasslade svagt i löven, gjorde mig beredd då jag såg Anders höja sin sds och tryckte av. Tummen upp för att göra kart att räven låg på plats. Nu small det till höger om mig, en ny räv försökte sätta sig i säkerhet men blev liggande död i "skogen".
Sista drevet och Anders sköt en räv på stöt av Pärs springertik. Snygt arbete av både hund och skytt, och mitt framför mina ögon.

Så på parade låg där fem rävar, inte dåligt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar