söndag 6 mars 2011

Skadad PuchJa då var det dax att åka till djursjukhuset igen. Två ggr på 14 dagar, det drabbar ingen fattig.
Puch skadar sin svans varje gång vi jagar. Jag var inom "min" veterinär och visade upp hans skadade svans i höstas. Vi beslöt att Puch skulle bli av med en liten bit av svansen när säsongen var slut. Nästan 6000 kr för att ta bort yttersta delen av svansen, är det klokt?
Otroligt att vi inte får kupera valparna på arbetande raser (hundar) Kommer ihåg förra årets unghundsderby när jag startade med Jonas Dahllöfs unga springertik Pearl. Pearl och Oscar Frostgårds tik såg ut som två slaktare. De var helt täckta med blod fram till bogarna, bara efter ca 15 minuters jakt. Det var också de hundarna som placerade sig i topp och jagade hårdast.
Säsongens unghundsderby startade jag Puch och hans svans gick söner efter bara någon minut. Nu hoppas jag att vi får slippa de problemen i framtiden efter operationen.

I veckan fick jag åka till djursjukhuset igen med Puch. Hundarna lekte i trädgården och Puch och Fi for runt på infarten. Efter en stund stod Puch på tre ben. Det är ju inte så konstigt att de får en liten skada, det bruka gå bra trotts allt. Puch var halt och svullen på vänster tass.
Efter ett samtal med djursjukhuset i Slöinge så fick vi tid på fredagen.
Efter röntgen så konstaterades att han skadat en tå, men inget ingrepp behövdes. Dock ett tassbandage och koppelrastning i 2 mån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar