söndag 16 december 2012

Liten grisjakt

Åkte till Mästocka  för att delta på en mindre jakt på vildsvin. Tidigt på morgonen hade det startat att snöa och det snöade ordentligt, trodde faktiskt att jakten skulle bli inställd. Ingen signal på telefonen så det var bara att lasta in i bilen och dra iväg.
Det hade kommit 15-20 cm snö så det var inte helt lätt att ta sig fram. Väl framme så togs det ett beslut att vi skulle jaga en såt. Efter en noggran genomgång av jaktledaren Fredrik så så drog passskyttarna iväg för att besätta sina pass.
Vi hundförare fick instruktioner hur vi skulle ta oss an marken. Jag med Allan och Peter med Hugin skulle rycka fram från väster in i såten.
Kl 10:00 släpptes hundarna. det var en del snö så det var inte helt lätt att ta sig fram. Efter en stund så hördes Peter i radion, Hugin hade lokaliserat två årsgrisar under en gran och tog sig an en av dem. Efter ett bra hundarbete så kunde en av hundförarna skjuta grisen på stånd för Hugin. Jag och Allan tog oss fram i såten men fan inget vilt, inte ett spår såg vi vilket inte var så konstigt efter all snön som fallit. De andra hundförarna som kom från norr och öster kom inte heller kontakt med någon gris.

Efter en fika så togs beslut att ta en mindre såt, men den var tom på gris. En råbock sågs dock.

En trevlig dag var till ända och resultatet var magrare än väntat men så är det med jakt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar