söndag 23 oktober 2016

Dusty's dag

Gunnar Thornberg ställde  välvilligt upp med mark för att vi skulle få till det med våra unghundar Dusty och Jaxon. Dusty började. Han sökte ut bra och jobbade på bra. Jag ser get och killing ca 100m komma ut i det området som Dusty är i. Ganska snart hörde jag honom driva. Drevet gick uppåt i backarna och jag kunde se Dusty och drevdjuren ganska långt. Tätt bra skall. Det buktade så småningom tillbaka in i planteringen ca 300m framför mig. Där delade djuren på sig och Dusty får lite problem vilket jag hör tydligt. Men ganska snart får han ordning på löporna och driver bra igen. Ser att en kidde kommer ner mot mig och tänker. Har jag sådan tur att den kommer i pass. Den stannar ca 65-70m med full bredsida. Jag lyfter min nyinköpta drilling och låter skotte gå. Kidden gör en kort rusning. Dusty kommer på löpan. Skjuta första viltet för min egen hund och med nya bössan känndes som en lotterivinst.
Dusty med sin kidde.
Ny bössan Merkel 961L
Bengt fick nu chansen med Jaxon. Han började ganska snart driva och det började närma sig mig. Bra skall. En bock kommer lugnt och fint upp mot mig där jag sitter i tornet. Avaktar för jag ser att den kommer mot mig. Vinklar något och stannar med full bredsida på ca 30m. Lyfter bössan, men ser bara huvud hals och bakdelen. Skit också ville så gärna skjuta undan för Jaxon. Ett skutt till höger och bocken var borta i svackan. Efter det hade Jaxon ytterligare drev med bra återgångar. Tyvärr så blev inget fällt för honom. Korvgrillning väntade vid boden. Nästa hund var Puch. Han fick en bjällra på sig. Vi gick från väg 25 och Puch fick söka fritt i ett igenväxt område. Inget vilt var inne i denna såt vad vi kunde se.
Välordnad jakt som ni kan se. Puch är med för att jaga rådjur vilket han gjort några gånger. Nellie hade flera bra drev som inte resulterade i något fällt vilt. Två djur till fälldes som inte var drivna av hund.
Stort TACK till Gunnar som ordnade det för våra unghundar idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar