torsdag 7 oktober 2010

North Yorkshire

Efter en lång resa genom europa så kom vi æntligen fram till Cotterdale i North Yorkshire, jag och Annikken Aagaard.Hær skulle vi bo och jaga fasan och kanin hos Andrew och Fiona Robinson. De føder upp working cocker under prefixet Whaupley.
Med oss i bilen hade vi cockern Whaupley Tramp och mina springar Streamside`s Puch och Streamside`s Scooter.
Tænk att bara få komma hit och gøra det som man værkligen gillar i sællskap med personer som man tycker om, och inte kostar det oss en krona førutom resan.
Førsta eftermiddagen blev det lite fasan och kaninjakt i dalen. Måndagen 4/10 kørde vi upp till Grinton før kanijakt och hundtræning.Hundarna var på bettet från førsta minuten och vi turades om under dagen. Många kaniner blev støtta och fællda. Tisdagen 5/10 ny resa upp till Grinton før mer kaninjakt. Nu hade hundarna lagt i en extra vexel. Annikkens lille røde hane gik som en kanon, Scooter tog en runner på ca 100 meter och det værmde i brøstet. Puch gick kanonbra idag och tog två kortare runners på ca 40-50m. Onsdagen 6/10 mer fasaner i Cotterdale. Ramp och Scooter fick chansen att visa upp sina færdigheter. Ramp gjorde ett utmærkt arbete en var het som ett strykjærn så Annikken fick "snacka"lite med honom, Andrew stod och log. Scooter sæpptes och støtte ett par kaniner, Andrew skøt en kanin snett bakåt på andra idan en mur. Kom upp hær med Scooter, ser du kaninen dær nere? Sringern skickades ivæg med ett utkomando, stanade honom vid muren och gav han utkomando igen. Han "fløg øver muren kom på løpan och fann kaniner.
Nu blev det en kopp kaffe sedan bar det av till ett nytt stælle som Andrew fått tillgång till. Efter en halvtimme i bil så var vi frame. Skog med undervegetion, bjørnbærssnår och ris stod till buds. Andrews "nya" stjærna Bruno the bastard skulle børja.Han gick i snåren men hade en del fuffens før sig, så Andrew har en del jobb kvar med honom. Ramp hade aldrig varit i bjørnbærssnår si det skulle bli intressant att se hur han skulle bete sig. Ramp gick som vanligt nær Annikken hjælpt honom i børjan, Han gjorde en kanonstøt på en hårt tryckande kanin, puffade till den irumpan så att den for ivag. Han tøtte också två fasaner och var helt fast. Puch gick som en furie i bjørnbæren och Andrew var imponerad av honom trotts att han ær en springer. Tillbaks till Grinton och fler kaniner. Nu gjordehundarna helt felfria arbeten. Støtte kaniner,helt fasta, ner med huvudet i marken nær de fick apportkomando och tog løporne ut till kaninerna, snugga avlæmningar var det kanske inte men vi fick dem i hand.
Imorgon blir det Castle Bolton men Peter Jones och Spiky Wills.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar