söndag 21 november 2010

Div aktiviteter under veckorna som gått
SM-helgen var årets stora begivenhet för oss spanielnördar. För min egen del så var focuset på derbyt och Streamside´s Puch. På Tosteberga ängar skulle det göras upp, årets bästa unghund. Dömde gjorde två sympatiska domare från UK, Mark Clifford och Mark Colclough. Marken på Tostebega är mycket krävande med slån, vildros och nyponsnår. Kaniner var det som stod till buds. Puch är injagad på endast kanin och det återspeglades på hans sök under derbyt, låg nos och in i alla partier och "körde runt", detta resulterade i en runn off mot Björn Danås lilla cockertik. Puch gick kraftfullt och gick hårt åt den tuffa terrängen. Resultatet blev som i fjol, en 2:a placering denna gång bakom Björn Danås cocker.
Tack till Trolle Ljungby och Linus för upplåtande av denna fina mark.
Stora förhoppningar om resterande dagar var på sin plats då vi hade ett utmärkt SM på dessa marker förra året.
Detta kom på skam då marken inte höll den mängd av vilt som behövs för att pröva hundarna. Skyttarna var tvungna att skjuta änder som stöttes ur en dam och gå runt stugor för att få fram vilt. För en del av hundarna så blev det mer som ett retrieverprov.

Som vinnare av cockerdelen stod Monica Lindström med sin fina tik Moa

Vinnare på AV-sidan och totalt stod en mycket glad Petra Johansson med sin springertik Tärna.Helgen efter SM skulla jag och Tina åka upp till Stockholm för att lämna Scooter till familjen Dahllöf. Det var trevligt att äntligen få komma hem till Jonas med familj.
Jag och Jonas skulle upp till Sundsta och jaga i två dagar, fasan, änder och klövvilt. Trevliga marker och framför allt en mycket sympatisk jägare Dennis, han har en del att lära andra jägare som jag träffat. Av rapporterna så har Scooter funnit sig väl till rätta.

På måndagen var det resan upp till Arlanda som var det viktiga målet. Där skulle lilla Fi landa 13:20. Det blev en del byråkrati innan vi kunde lösa ut vår guldklimp. Den här cockervalpen har inte så stora bekymmer i livet, tänk om man kunde vara så positiv till allting.
Tack Andrew/Fiona Robinson och Annikken för att jag fått en sådan härlig valp. Det ska bli intressant att se vad vi kan göra ihop jag och Fi. Om det är någon som undrar över namnet så har jag döpt henne efter Fiona Robinson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar